KÜLTÜRALE 2023 kapsamında
Siyasi ve sosyal olarak Atatürk’ün şekillendirdiği bir ülke, demokrasi, ekonomik ve sosyal kalkınma ve uluslararası toplumdaki gelecekteki yeri için mücadele ediyor.
1923’te kuruluşundan bu yana Türkiye büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı: demokratik olarak kurulmuş, ancak askeri darbeler ve demokratik olmayan hükümetler tarafından defalarca sarsılmış ve gelişimi yavaşlamıştır. Ekonomik olarak bazan parlak ve sonra tekrar derin bir durgunluk aşamalarında. NATO üyesi ve AB katılım adayı, ancak Batı’ya tam olarak bağlı değil. Laik ama ağırlıklı olarak İslami muhafazakar olan çoğul bir toplum.
Türkiye gelecekte nereye gidecek? Şu anda bir dış politikanın “dönüşüne” dair işaretler var mı ve yerel demokratikleşme ne kadar olası? Türkiye ekonomisinin mevcut durumu, ekonomi politikası ve jeopolitik çıkarları üzerine yaptığı analize dayanan siyaset bilimci Dr. Yaşar Aydın, konuşmasında bu ve benzeri soruları yanıtlıyor.
Konuşmacı hakkında:
Dr. Yaşar Aydın, merkezi Berlin’de bulunan Stiftung Wissenschaft und Politik’in (SWP) Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Merkezi’nde siyaset bilimci olarak çalışıyor. Başlıca uzmanlık alanları olan Almanya-Türkiye/Türkiye-Avrupa ilişkileri, Türkiye ekonomisi, göç politikası ve uluslararası politika konularında bilim dergilerinde düzenli olarak yayınlar yapmaktadır. En son monografisi Federal Sivil Eğitim Ajansı’nın yayın serisinde yayınlandı (Seri: Siyasi Sistemlerin Analizi): Boz Kurtlar: Almanya’da Türk Ultramilliyetçiliği, Bonn 2022.
Weserburg Modern Sanat Müzesi ile işbirliği içinde.
Konferans ardından açık tartışma
Giriş ücreti yok
Tarih:
28 Eylül 2023 Perşembe saat 18.00’de
Yer:
Weserburg Modern Sanat Müzesi
(Kütüphane)
Teerhof 20
28199 Bremen
Kayıt:
info@weserburg.de veya kontakt@kulturforum-tuerkei.ferit.org üzerinden